Багатий досвід МНВАП «Авіокон проект» на будівельному ринку за 19 років, а також перелік проектів та замовників, напрацьованих протягом останніх восьми років діяльності, дозволяють сміливо заявляти на позицію одного з лідерів в Західному регіоні України в сфері генпідряду. В той же час, якщо брати до уваги проекти іноземних компаній у нашому регіоні, то “Авіокон проект” може сміливо заявляти на місце лідера.

А починалося все з активної діяльності невеликої кількості людей-однодумців з метою виконання робіт по прокладці інженерних мереж на будівництві об’єктів промислового і суспільного призначення. «Крок за кроком, ми освоювали нові напрямки діяльності, залучали спеціалістів, налагоджували контакти із клієнтами, здобували професійні та міжнародні рівні акредитації для працівників і для компанії вцілому», зазначає Олександр Пальчиков - директор МНВАП «Авіокон проект».palchykov

Сьогодні, компанія може похвалитись співпрацею із такими міжнародними компаніями як Lafarge Cement, CRH / Irish Cement Group, Heidelberg cement, Weidmann paper meal, GSE - Ukraine, Weidmann insulation materials, Philip Morris в рамках надання послуг із Генерального підряду на об’єктах компаній. До слова, основний портфель клієнтів МНВАП «Авіокон проект» становлять саме іноземні замовники.

«Особливості роботи з іноземними компаніями дещо відрізняються від роботи з українськими. Відмінність полягає у тому, що підхід до роботи, до розподілу обов’язків і меж відповідальностей у іноземних компаній є дуже чіткий, прозорий і на високому професійному рівні. Зокрема, ми з великим азартом беремо участь у тендерах, які проводять іноземні компанії, оскільки добре знаємо, що переможцем тут може стати лише найкращий, лише той, хто подасть найкращу пропозицію із врахуванням всіх вимог. Знаємо що тут однозначно враховується професійність, досвід тощо».

В чому ж секрет співпраці з іноземними замовниками? Що потрібно для того, щоб новий клієнт став постійним?

«Основне, що цінують іноземні замовники – це професійне виконання роботи. Не менш важливим є адаптація реалізації планів замовника до українських норм і стандартів, наприклад узгодження із нормами охорони праці і навколишнього середовища. До того ж при співпраці з іноземними компаніями потрібно на високому рівні контролювати безпеку та якість виконання робіт. А найголовніше – потрібно спілкуватись на зрозумілій іноземним замовникам мові – суть полягає у розумінні того чого саме хоче замовник, який саме результат він хоче отримати», відмічає Олег Чанков, один із співвласників компанії.chankov

Постійна робота над задоволенням потреб клієнта та створення максимально комфортних умов під час реалізації проектів, якби там не було, не можуть стати запорукою реалізації наступних майбутніх планів і проектів замовника. Адже існують ще й інші фактори, які впливають на фінансові можливості, плани і рішення іноземних компаній розвивати свій бізнес в Україні попри наші старання.

Всім відомо, що попередній 2014 рік і теперішній 2015 роки вважаються кризовими для будівельної галузі і припинення фінансування інвестиційних проектів прямо відображається на будівельній галузі.

Тим не менше, керівництво МНВАП «Авіокон проект» висловлює впевненість, адже мають на це підстави. Зокрема Олег Чанков зазначив: «Криза, яка спостерігається сьогодні є своєрідним уроком та індикатором на «Якість». Тим паче, що гроші не зникають, а перерозподіляються. Краще себе почуватимуть ті компанії, які мають доступ до кредитних ресурсів (мають позитивну кредитну історію), адже останні тенденції є такими, що Замовники відтерміновують проплати. А також у більш виграшному становищі знаходитимуться ті будівельні компанії, які мають існуючі відносини із постійними активними фінансово спроможними клієнтами, роками напрацьованого досвіду і набутої репутації».

Також для обгрунтування впевненості у подальшому розвитку компанії та у розвитку співпраці з іноземними інвесторами стало впровадження системи виконання проектів типу “turn key” – “під ключ”, який розширює поняття “генпідрядника” та наближує до поняття “партнера”, дуже зрозумілого для іноземних інвесторів. Під час виконання проектів типу “під ключ” МНВАП “Авіокон проект” бере на себе зобов’язання щодо виконання Проекту вцілому, від дизайну до введення об’єкта в експлуатацію, у якості технічного консультанта та виконавця усього необхідного обсягу робіт за фіксованою ціною, передбаченою бюджетом інвестора. Але “Авіокон проект” не має намірів зупинятись навіть на цьому і тому ставить перед собою плани подальшого розвитку та бачить їх у впровадженні системи партнерства з інвестором на протязі всього інвестиційного циклу: від пошуку майданчика та надання відповідних консультаційних послуг до післягарантійного обслуговування вже побудованих компанією об’єктів.