Członek Europejskiego Stowarzyszenia Biznesu

MNPSP "Aviokon projekt" zakończył wykonanie kompleksu prac montażowych i uruchomienie automatyzowanej stacji chłodzenia (projekt "Stacja chłodnicza") w fabryce "Flekstroniks" w Mukaczewie w Zakarpaciu.

1

Jest to jeden z interesujłących oraz trudnych technologicznie projektów, co przewiduje udoskonalenie warunków temperaturowych w halach produkcyjnych i który z powodzeniem realizowała nasza firma budowlana.Projekt "Stacja chłodnicza" był realizowany pod kierownictwem Wiktora Oszczudlaka, głównego inżyniera, MNPSP "Aviokon projekt".

Ogółem projekt przewidywał wykonywanie kompleksu prac montażowych i podłączenie dwóch nowych agregatów "Trane" o pojemności chłodniczej 960 kW każdy, pomoc techniczną i uruchomienie obiektu z nowym sprzętem w 3 etapach:

• opracowanie rozwiązań technicznych
    • prace montażowe
    • uruchomienie i oddanie do eksploatacji wykończonego kompleksu prac.2

Realizacja projektu "Stacja chłodnicza", która działa w trybie calkiem automatycznym, zabezpieczy stworzenie niezbędnych warunków klimatycznych w pomieszczeniach przemysłowych i bytowych zakładu.

Między innymi, "Flekstronìks Ltd" - jeden z wiodących na świecie kontraktowych producentów elektroniki i jest przedstawiony w Ukrainie tylko przez jeden zakład w Mukaczewie, a także firma jest naszym stałym klientem począwszy od 2012 roku.
.