Członek Europejskiego Stowarzyszenia Biznesu

MNPSP "Aviokon projekt" znajduje się w trójce liderów prac elektromontażowych wśród wszystkich firm z Ukrainy w roku 2012. Takie dane ujawnił amiędzynarodowa klasyfikacja gospodarcza "Liga najlepszych" http://businessukraine.net/uk/, яktóra definiuje realnych liderów ukraińskiej gospodarki wyłącznie według oficjalnych krajowych danych statystycznych. Analiza i ocena przedsiębiorstw opiera się na fakty i dane liczbowe oficjalnych sprawozdań finansowych.

Kluczowe zasady międzynarodowej klasyfikacji gospodarczej "Liga najlepszych" – w przygotowaniu klasyfikacji są używane tylko fakty i dane liczbowe w porównaniu przedsiębiorstw, jak również są porównywane między sobą tylko równe sobie firmy.

• Bezstronność.
  • Reprezentatywność danych.
  • Kompleksowość.
  • Maksymalny zakres sektorów gospodarki.

Głównymi kryteriami, na których opiera się analiza firm - to dochód brutto, aktywa obrotowe, przychody ze sprzedaży, rentowność sprzedaży i usług.
Warto dodać, że wyróżnienie działalności MNPSP "Aviokon projekt" jest potwierdzeniem skutecznej działalności firmy i stosowania międzynarodowych norm zarządzania jakością.